Fysiotherapie

Ik studeerde af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Leiden. De ervaringen die ik tijdens en na mijn studie heb opgedaan binnen de eerstelijns praktijk, de wielersport en mijn eigen sportieve loopbaan zorgen voor veel kennis op het gebied van sportgerelateerde klachten, in het bijzonder in de wielersport, balans- en stabiliteitsproblematiek, rugklachten en inspanningsfysiologie.

DAM-mobilisatietechnieken extremiteiten

De DAM-mobilisatietechnieken zijn gebaseerd op moderne, wetenschappelijke inzichten in de bouw en functie van gewrichten en spieren. Wetenschappelijk onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat het bindweefsel van door immobilisatie beperkt beweeglijk geworden gewrichten, paradoxaal genoeg, juist slapper is geworden dan voorheen. Een bewegingsbeperking blijkt te berusten op het progressief ontsporen van het gewricht gedurende het doorlopen van een bewegingstraject, op basis van een veranderde positie van de momentane draaiingsassen van het gewricht. Deze functiestoring ligt ten grondslag aan een groot aantal aandoeningen van het bewegingsapparaat. Door middel van de D.A.M.-mobilisaties wordt getracht de passieve sturing in het gewricht te normaliseren. Op deze wijze wordt de functieproblematiek, die ten grondslag ligt aan de klachten van de patiënt, opgeheven.

Medical Taping Concept

Ik heb de cursus Medical Taping Concept voor fysiotherapeuten gevolgd en werk regelmatig met deze speciale vorm van tape. Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. De elastische Medical Tape heeft een liftende werking en geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor fasciale structuren, de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

Tijdens mijn werk heb ik bij wielrenners veel problemen en blessures kunnen verlichten met behulp van tape. Ik heb gemerkt dat dit heel efficiënt kan werken als ondersteuning van diverse therapiesoorten en ik gebruik het dan ook als onderdeel van de therapie.

Waar?

Ik werk dinsdagmiddag en -avond, woensdagmiddag en vrijdag in de praktijk van Blom Therapeuten in Haarlem, Zijlweg 60. Om een afspraak te maken, neem contact op via 023 – 53 14 210 of www.blomtherapeuten.nl.